Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски призова правителството да ограничи разходите, министърът на културата веднага подаде оставка

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани държавното управление да ограничи разноските по време на войната, с което провокира оставката на министъра на културата, който поддържаше няколко скъпи плана, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11223
По време на война като тази, вниманието на страната и държавните запаси отиват за защита, съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение, разяснявайки диалог с премиера Денис Шмигал. Зеленски е призовал Шмигал да откри различно финансиране за планове, които са „ в действителност нужни “ в разнородни области, в това число в областта на културата. 

„ Музеите, културните центрове, знаците, телевизионните сериали са значими, само че ние имаме други цели “, е декларирал украинският президент, представен от Ройтерс.

Зеленски, който бе комедиен артист преди да влезе в политиката, сподели, че е призовал локалните препоръки да бъдат сдържани в разноските, тъй че хората да усещат, че бюджетните запаси се употребяват заслужено и вярно. „ Калдъръмите, градските украшения и фонтаните ще би трябвало да почакат. Победата първо “, споделил Зеленски и изискал от премиера Денис Шмигал да обмисли промяна на министъра на културата и осведомителната политика Олександър Ткаченко.

Час по-късно Ткаченко заяви, че е подал оставка.

„ Културата във военно време е значима, защото войната не е единствено за територия, само че касае и хората – нашата памет, история, език и креативност, макар войната “, написа в Телеграм Ткаченко, който преди да влезе в политиката ръководеше телевизия. „ Частното и държавното финансиране за просвета във военно време са не по-малко значими от дроновете. Културата е щитът на нашата еднаквост и на нашите граници “, написа той.

Не се оповестява дали оставката на Ткаченко е призната, отбелязва Ройтерс.

Ден по-рано Ткаченко отбрани отпущането на 13,5 милиона $ за довършването на музей, отдаден на гладомора през 30-те години, провокиран от политиката на Йосиф Сталин.

Ткаченко промотираше също план, за който твърдеше, че е финансиран с частни средства, за подмяна на герба от руско време върху щита на 102-метровата скулптура на жена, която стои пред градския музей на Втората международна война. Статуята се назовава „ Майка-Родина “.

Олександър Ткаченко също по този начин промотираше филми и телевизионни стратегии, свързани с войната против Русия, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР